Behandelingen

Behandeling van slechte adem

Een slechte adem (halitose) kan worden veroorzaakt door aandoeningen aan o.a. keel, neus, maag of infecties van de bovenste luchtwegen. Echter meestal wordt een slechte adem veroorzaakt door een matige mondhygiëne, ontsteking van het tandvlees en/of aanslag op de tong. Uitgebreide professionele gebitsreiniging en een goede mondhygiëne instructie zijn vaak voldoende om u van uw klachten af te komen.

Behandeling van gevoelige tanden

Wanneer tandvlees is teruggetrokken kunnen tanden gevoelig worden voor o.a. zoet, warm en/of koud. Soms helpt het te poetsen en spoelen met tandpasta en spoelmiddel voor gevoelige tandhalzen. Vaak helpt dit echter niet voldoende. Door de gevoelige tandhalzen met een fluoride laklaag te laten behandelen door de mondhygiënist kan de gevoeligheid verminderen of zelfs verdwijnen.

Professionele gebitsreiniging

Tandplaque speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van tandvleesontstekingen en cariës. Door middel van professionele gebitsreiniging bij de mondhygiënist kunnen deze problemen worden voorkomen of worden verholpen.
Hoe vaak uw gebit professioneel gereinigd dient te worden verschild per persoon, dit wordt in overleg tussen u en de mondhygiënist besproken.

Ook als er nog geen sprake is van problemen aan tanden, tandvlees of kaakbot is het belangrijk om aanwezig tandsteen of aanslag regelmatig te laten verwijderen bij de mondhygiënist.

Mondhygiëne instructie

Om een goede mondgezondheid te krijgen is een goede mondhygiëne erg belangrijk. Tandplaque veroorzaakt cariës (gaatjes) en tandvleesproblemen zoals gingivitis en parodontitis. Tandplaque verkalkt onder invloed van het speeksel en dan ontstaat er tandsteen. Mondhygiëne instructies zijn een heel belangrijk onderdeel van onze behandelingen. Het resultaat van elke behandeling hangt voor een groot deel af van het niveau van mondhygiëne. Uw mondhygiëne wordt daarom bij elk bezoek gecontroleerd. De mondhygiënist past, indien nodig, de mondhygiëne instructie aan. Ook zijn er folders beschikbaar om thuis nog eens rustig na te kunnen lezen. U kunt de folders hier downloaden.

Informatie over onze diensten?

Je kunt ons altijd vrijblijvend bellen, we geven je graag advies.